A hegy szabalyai Tordai Hasadek

Szabályok amelyeket be kell tartanunk a hegyen:

-Ertesitse a Kabant ha elindulanak egy utvonalon,es edeklodjek meg,hogy milyen az ut
-Koran indujanak el
-Ne faraszd ki magad es tartsd tiszteletben az evest az ut kozben
– Ez jo lenne , ha csak a kijelölt útvonalon megy, az esetre ha kell segített magan.
– Legyen óvatos amikor kempingel, kempingelni csak az engedélyezett helyeken szabad, ha ás a sátor körül árkokat nem szabad elpusztítania növényeket
– Ne vágjon fákat bármilyen módon, hogy melegitse magat, hogy egy tábortűzet csinajon, rengeteg a kidőlt fa az erdőben. A törvény szerint tűzifaval tilos tuzelni a természetvédelmi területen.
– Védett bármely növény, még ha úgy tűnik, hogy csak egy haszontalan gyom. Talán ez egy növény, ami nem létezik máshol
– Hagyjuk a kutyat otthon, vagy ha nem tudja ezt megtenni, mindig tartsa pórázon, hogy ne zavarja a vadon élő állatokat és utódaikat.
– Óvja a víz lényeket a tartalékból, ha nem mossa szappannal vagy tisztítószerrel.
– Óvja az állatokat, bár néhányan úgy tűnik, hogy káros vagy veszélyes. Például, ne ölj kígyókat, csak keruld ki oket. Ügyeljenek arra, hogy ne próbáljan elkapni magukat.
– Ahhoz, hogy mások számára is hasznos legyen , hagyja, ahogy találta: jelek ,nyilak és oszlopok, jelzőtáblak, menedékházak és más turisztikai létesítményeket.
– Hogy nem zavarják az állatokat és ,hogy ne pusztítsak a növényzetet,az útvonalon nem használható eszközökkel ( ATV-k, motorkerékpárok, motoros szánok, stb.) Kerékpár tilos a turisztikai pályákon, de a közutakon kívül igen
– Ahhoz, hogy az itt élo állatokat lathasuk,a séta az ösvény csendben, kiabálás nélkül, és a dobott köveket nelkul kell legyen. A hegyen, a CD-lejátszó, kazettás magnó vagy radio nelkul kel menjunk. Jobb ha helyettesítjuk őket távcsővel, kamera és elemlampaval megyunk. Ez hasznosabb lesz, és a csomagok könnyebbek lesznek
– A menhelyek és a hegyi menedékházakok célja, az hogy menedéket adjon a rossz időjárástol, nem alkalmas hely a bulizasoknak.
– Legyen tisztelt és gondoskodott a természettel szemben, hogy ne rontson el, amit egyszerűen nem tud megjavítani, , ahol jarunk több száz éve képződott,az uledket tárolja egy konténerbe, még a biológiailag lebonthatókat is.
-Mindig, de mindig megfelelően legyen felszerelt, sok baleset történt a hegyekben, a tudatlanság és a kényelem miatt. Azok számára, akik mennek először a hegyekben, egy nagy hegymászó, Mr.. Dinu Mititeanu tesz néhány javaslatot a hegyi berendezésekrol.

Ajánlott: nyomkövető bakancs, hátizsák, esőkabát vagy vízálló ruha, Hófogók (téli), pamut pulóvereket, vagy Polartec, meleg pulóver, nadrág, zokni, pamut / gyapjú, kesztyű és kalap, elemlámpa. Opcionális: napszemüveg (szükséges télen), lábszárvédő (nyáron), távcső, rövidnadrág, Primus.

Ellenjavallt: cipő, szandál, papucs, , táska, pénztárca, napernyők, ingek, zoknik és poliészter ruhak.

Mind ezekert udvozoljuk magukat es azt kivanjuk magukanak ,hogy JO UTAT!