24 de arii protejate in Cluj

In judetul Cluj figureaza 24 de arii naturale protejate, intre care o arie de protectie speciala avifaunistica ? Padurea Ciuasului, potrivit unei evidente a Agentiei pentru Protectia Mediului Cluj.

In total in Cluj figureaza un parc national ? Apuseni, dar si 20 de situri Natura 2000, dintre care 17 sunt arii speciale de conservare iar restul de 3 sunt arii de protectie speciala avifaunistica.

Dintre cele 24 de arii naturale protejate si 20 de situri Natura 2000 o mare parte au un regim special de ocrotire si conservare. intre acestea, Stufarisurile de la Sic, Lacul stiucilor, Valea Legiilor, Cheile Turzii, Cheile Turenilor, Paraul Dumbrava, Fanatele Clujului, Valea Fizesului ? Sic ? Lacul stiucilor, Muntii Trascaului si Muntii Apuseni ? zona Vladeasa.

Aria protejata Padurea Ciuasului a fost constituita prin Hotararea de Guvern 1581/2005 si cuprinde un arboret de gorun in care se gasesc locuri de cuibarire a unor specii de starci. Aria urmareste protejarea si conservarea habitatului mai multor specii naturale importante si poate fi vizitata in scop stiintific. in total, Padurea Ciuasului are trei hectare si este adminstrata de Ocolul Silvic Gherla.

Material preluat de pe site-ul www.ziuadecj.ro

2011-03-11