FanFest 2012 Rosia Montana

FanFest 2012 – tinem muntii in loc. Rosia Montana rezista prin cultura!

Echipa Campaniei Salvati Rosia Montana are deosebita placere de a anunta cea de-a VII-a editie a festivalului FanFest, in perioada 17-19 august 2012.
FanFest, a carui prima editie s-a desfasurat in august 2004, a adus laolalta, de-a lungul anilor, mii de vizitatori si activisti din intreaga tara, dar si din strainatate, la Rosia Montana. Intrunire a eforturilor de promovare a patrimoniului cultural si a spiritului militant in campaniile civice din Romania, FanFest este unul din modurile in care aratam ca in Rosia Montana se poate trai din agricultura, turism si alte activitati ce nu distrug natura si cultura.
FanFest se bucura sa experimenteze, sa celebreze si sa provoace spiritul critic, iar activitatile din acest an sunt deopotriva o invitatie de a cunoaste Rosia Montana. Fie ca alegi manifestari cu mesaj social sau pur si simplu iti petreci timpul ascultand povestile comunitatii, strabatand cararile sau admirand privelistea, FanFest te invita la celebrarea spiritului civic. Raspunsurile nu se arata intotdeauna cu usurinta, dar forta glasurilor noastre sunt cele ce au pastrat vie Rosia Montana in ultimul deceniu. Cum iti imaginezi acest loc peste 10 ani? Dar peste 50? Care sunt valorile unei comunitati care conteaza cu adevarat? Ce vreau si pot eu ca cetatean sa fac pentru Rosia Montana sau alte initiative civice?
Comunitatea localnicilor ce se opun proiectului minier te asteapta sa-ti impartaseasca povestea, valorile in care cred si convingerea ca prin cultura si spirit militant Rosia Montana are un viitor. ?Veniti cu totii, sa strigam tare: Rosia Montana nu e de vanzare!? este chemarea presedintelui Alburnus Maior, Eugen David.
Promovarea FanFest incepe cu tine! E simplu. Nu dispunem de spa?iu publicitar, de acoperire media in presa mainstream sau metode clasice de promovare. De aceea te invitam, daca ai cont facebook sa dai Like/ Imi place paginii http://www.facebook.com/FanFestRosiaMontana pentru ca astfel sa ramai informat cu tot ce se planuie?te pentru aceasta vara la Rosia Montana.
Haideti sa mergem cat mai multi dintre cei care vor sa mai avem o TARA si nu doar traitori pe aceste pamanturi!!!

2012-04-09