Gradina Zoologica din Turda – Speram de Bine!

Gradina Zoologica de la Turda va fi singura din tara unde la deschiderea din 2012 turistii vor putea sa admire girafe si rinoceri.

Una dintre cele mai interesante zone va fi cea destinata animalelor domestice, in plus fata de bivoli si lame, care erau si pana acum la Zoo Turda, se doreste aducerea mai multor camile, iar reprezentantii gradinii vor sa organizeze si plimbari cu acestea. Zona de padure din cadrul Gradinii Zoologice va fi ?casa? speciilor autohtone precum cerbi, capriori si mistreti.

La capitolul “noutati” se inscrie si zona rinocerilor, zona felinelor mari (tigru, puma, leu, pantera neagra) si zona girafelor, zona “Savana Africana” unde vom vedea zebre, antilope si struti.

Lacul din incinta, care nu a mai fost modernizat de cand a fost deschisa gradina, in 1953, va avea din vara o noua infatisare. ?Pe o portiune de lac se va amenaja o voliera acoperita care se va putea vizita si inauntru si pe restul lacului se vor regulariza si curata marginile si punem o instalatie de fantanta arteziana?, a explicat directorul gradinii, Mate Csaba.

Lucrarile de modernizare vor fi terminate in iunie, accesul vizitatorilor va fi permis insa doar din toamna dupa ce animalele, mutate acum temporar in alte gradini zoologice din tara, se vor obisnui cu noile spatii de la Turda. ?Trebuie sa urmarim daca am gandit bine, am proiectat bine, daca sunt riscuri de evadare, riscuri de accident, chiar daca proiectul a fost facut de speciali?ti. Animalele intotdeauna vad un pic altfel lucrurile decat vedem noi?, a adaugat directorul.

2012-03-30