Salvamont Cluj Napoca

Salvamontistii din Cheile Turzii ar putea avea pana in 2012 un nou refugiu

Salvamontistii din Cheile Turzii ar putea avea pana in 2012 un nou refugiu, acesta inlocuind cele doua containere metalice improvizate ce sunt folosite acum.

In 2010, Serviciul Salvamont a avut la dispozitie 100.000 de lei alocati din bugetul judetului, acestia reusind sa obtina toate actele si autorizatiile necesare si chiar sa realizeze fundatia viitorului refugiu. ?Fundatia e gata si avem promisiunea ca in 2011 vor fi alocate fonduri pentru continuarea constructiei. Pana acum ne-am folosit de cei 100.000 de lei pentru acte si o parte de fundatie, restul fiind realizat in regim propriu. Pentru restul constructiei trebuie sa facem licitatie, saptamana urmatoare o sa finalizam caietul de sarcini?, a declarat Gebefugi Laszlo, seful Salvamont Cluj.

In acest moment, punctul Salvamont functioneaza in aceleasi conditii ca in urma cu 12 ani, cand a fost infiintat. In 1998, baza Salvamont a fost organizata prin amplasarea a doua containere metalice, tip organizare de santier, nefiind asigurate conditiile tehnice si igienico?sanitare. Din cauza numarului mare de turisti care viziteaza Cheile Turzii, dar si a numarului mare de alpinisti si speologi care desfasoara mai multe activitati in zona, refacerea punctului Salvamont a fost declarata urgenta si absolut necesara.

Cladirea urmeaza sa se construiasca pe un teren de 525 de metri patrati ce se afla in domeniul public al comunei Mihai Viteazu. Terenul este situat la periferia Rezervatiei Naturale Cheile Turzii, in afara zonei de protectie.
Material preluat de pe site-ul www.citynews.ro
2011-03-10